Zapi ratten en muizen lijmplank – Extra sterk

5.25

Op voorraad

Voor 16:00 besteld, morgen in huis 30 dagen bedenktijd

Extra sterke regen-en vochtbestendige houten lijmplank voor het vangen van ratten en muizen.

Wanneer er niet met gif bestreden kan of mag worden is de Zapi ratten en muizen lijmplank ideaal. De plank is gemaakt van hout en beschikt over een zeer sterke lijmlaag. Zodra de muis of rat over plank heen loopt is ontsnappen niet meer mogelijk.

Inhoud: 2 stuks
Afmeting: 28 x 19cm

Veilig online betalen: iDEALPayPalAfterPayING HomePayBanktransferBancontactBelfiusKBCGiroPay
Vergelijk

Zapi ratten en muizen lijmplank

De Zapi ratten en muizen lijmplank is voorzien van een extra sterke lijmlaag waardoor ook de rat niet meer los komt. Doordat de lijmplank regen -en vochtbestendig is kunt u deze ook in vochtige ruimtes plaatsen.

Het gebruik van lijmvallen voor het vangen van ratten en muizen is in Nederland zonder ontheffing niet toegestaan. De lijmkaarten mogen door winkels worden verkocht en gekocht door de gebruiker. Voor het gebruik van muizenlijm en lijmplanken heeft u echter een ontheffing nodig. Deze kunt u aanvragen via de rijksdienst voor ondernemend Nederland op www.rvo.nl.

Plaatsen van de ratten lijmplank

Voor het behalen van het beste resultaat is de plaatsing van de Zapi ratten en muizen lijmplank cruciaal. Een lijmkaart die midden in een kamer neer wordt gelegd zal immers geen bevredigend resultaat opleveren. Muizen lopen altijd langs de rand zoals bijvoorbeeld langs wanden of plinten. Dit is dan ook de beste plek om de lijmplank neer te leggen. Doordat muizen nachtdieren zijn en zich overdag niet veel laten zien is het soms lastig te achterhalen waar de knaagdieren precies lopen. Om de looproute te bepalen kunt u uitkijken naar uitwerpselen, knaagschade om buiksmeer. De muizenkeutels zijn ongeveer 3 tot 8mm groot en hebben iets weg van hagelslag. Knaagschade herkent u aan de 2 evenwijdige groeven die de muis achterlaat in bijvoorbeeld meubilair, plastic, hout, kabels of voedselverpakkingen. Strepen van een combinatie van vuil en vet welke u op de muur of grond aantreft is het buiksmeer wat door het knaagdier achtergelaten wordt. Ook dit geeft u een goed beeld van de route die de muis op rat aflegt. Plaats de lijmplanken iedere 3 tot 5 meter afhankelijk hoe groot de overlast is.

Voorkom overlast in de toekomst

Om overlast in de toekomst te voorkomen kunt u preventief maatregelen treffen. Hierbij kunt u denken aan het afdekken van voedsel en direct opruimen van etensresten. Maar daarbij hoort bijvoorbeeld ook het afsluiten van de toegangswegen waardoor de knaagdieren naar binnen komen. Muizen kunnen door een opening van slechts 6mm naar binnen glippen dankzij hun inklapbare skelet. Controleer daarom de buitenmuur goed op openingen en gaten en sluit deze af door het gebruik van staalwol of Mouseshield.

Wat wilt u bestrijden?

Zapi ratten en muizen lijmplank - Extra sterk