Schimmel bestrijding NTK 0,75 liter kleurloos

10.00

Op voorraad

Voor 16:00 besteld, morgen in huis 30 dagen bedenktijd

Schimmelbestrijding NTK 0.75 liter Het schimmelbestrijdingsmiddel kan worden toegepast, waar hoge eisen worden gesteld aan hygienische omstandigheden zoals bijv. groente- en fruitkisten, pallets e.d. Gebruik: Het hout bestrijken, dompelen of bespuiten met een lage druk en grove druppel. De op te brengen hoeveelheid NTK moet minimaal 1 l per 4 m2 hout zijn. Zo nodig dient deze hoeveelheid in meer dan een behandeling te worden opgebracht. Het schimmelbestrijdingsmiddel NTK beschermt hout gedurende geruime tijd tegen aantasting door blauwschimmels en andere micro- organismen. Door hout bijvoorbeeld direct na het zagen met het middel te behandelen wordt voorkomen dat het hout tijdens het drogen kan verblauwen. Schimmels ontstaan op vochtige materialen, zorg er daarom voor dat de ruimte vochtvrij wordt.Wij raden aan goed beschermt te werk te gaan: Solvex handschoenen , Halfgelaatsmasker, Overall en 6l. drukbus

Veilig online betalen: iDEALPayPalAfterPayING HomePayBanktransferBancontactBelfiusKBCGiroPay

Huiszwam: De sporen van de huiszwam komen tot ontwikkeling op hout dat minstens 20% vocht bevat. De schimmeldraden dringen tot diep in het hout door. Ook ontwikkelen zich strengen schimmeldraden op muren (steen en beton). De optimale ontwikkelingstemperatuur is 23 graden Celsius. Schade: Aangetast hout verkleurt bruinachtig, men spreekt dan van bruinrot. Het hout wordt zacht; balken en vloerdelen verliezen hun draagkracht. In het hout ontstaan krimpscheuren, zowel evenwijdig als loodrecht op de vezelinrichting. De huiszwam vormt stoffen die celwanden van het hout afbreken en het hout reeds aantasten bij een vochtgehalte van slechts 17% indien water aangevoerd wordt vanuit een bepaald vochtbron. Denk aan grondwater of water afkomstig van een lekkage. Preventie: Oorzaken voor een te hoog vochtgehalte (bouwkundig) opheffen. Bestrijding: Aangetast hout volledig verwijderen tot 1 meter buiten de zichtbare aantasting. Overig en nieuw hout professioneel laten behandelen om deze schimmelvrij te houden.

Extra informatie

Toepassing

Binnenshuis, Buitenshuis

Merk

Embalit NTK

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Main Menu

Schimmel bestrijding NTK 0,75 liter kleurloos

Schimmel bestrijding NTK 0,75 liter kleurloos