Muizen in huis, wat te doen?

Muizen in huis

Tips bij muizen in huis:

 1. Achterhaal waar de muizen zich bevinden.
 2. Bepaal de wijze van bestrijden (doden of vangen).
 3. Plaats muizenvallen of een lokdoosje gif.
 4. Controleer geregeld de gebruikte vallen en plaats opnieuw als nodig.
 5. Voorkom overlast in de toekomst door preventief te weren.

Wanneer u muizen in huis heeft wilt u hier waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Om de juiste methode te bepalen is het belangrijk te weten waar de muizen zich in huis bevinden. Vervolgens bepaalt u met welk product u de overlast te lijf wilt gaan. Zo kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld muizengif, traditionele muizenvallen, elektrische muizenvallen, diervriendelijk muizenvallen of lijmplanken.

Let op: Voor het bestrijden van muizen in spouwmuren of het plafond is de werkwijze anders. Ga direct naar muizen bestrijden in het plafond of muizen bestrijden in de spouwmuur.
Heeft u een muizenplaag in huis en krijgt u deze zelf niet onder controle? In dat geval adviseren wij om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder.

Muizen in het plafond

Wat doen bij muizen in het plafond?

Het geritsel van muizen boven het plafond in het midden van de nacht kan mensen tot wanhoop drijven. Trappelende pootjes veroorzaken in de nacht een hard geluid met slapeloze nachten tot gevolg.
Doordat de muizen niet zichtbaar zijn is het lastig (maar zeker niet onmogelijk) om de overlast te bestrijden. Het liefst wil je natuurlijk van de overlast afkomen zonder hiervoor bijvoorbeeld een opening in het plafond te moeten maken. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om muizen in het plafond te bestrijden.

Hoe u muizen het beste kunt weren?

Zorg ervoor dat de muizen geen toegang hebben tot uw woning. Lees alles over het preventief weren van muizen.

Zorg dat de muizen niet meer terugkomen

Nadat de muizen verjaagt zijn moet u ervoor zorgen dat ze niet meer terugkomen. Dit kunt u het beste doen door de toegangswegen voor de muis af te sluiten. Gebruik bijvoorbeeld stootvoegroosters of staalwol om de toegang te blokkeren. Muizen zijn creatief in het binnenkomen van een woning en hebben aan slechts 0.5cm voldoende om naar binnen te glippen. Loop dan ook de buitenwanden van uw woning na op kleine gaatjes en smeer deze dicht met MouseShield.

Meer weten over muizen bestrijden met geluid?

Lees alles over het verjagen van muizen met Ultrasoon geluid.

Muizen in de spouwmuur

Er zitten muizen in mijn spouwmuur, Wat Nu?

Muizenoverlast in de spouwmuur is een vervelend probleem. Naast de stankoverlast van urine en uitwerpselen is het ook niet eenvoudig om de overlast op te lossen. De spouw is misschien wel de beste schuilplek die een muis kan uitzoeken. Mensen en bijvoorbeeld katten kunnen immers niet door muren kijken waardoor de muis ongestoord kan genieten van zijn eerder verzamelde maaltijd.
Omdat de spouw als een soort tunnel netwerk voor de muis fungeert binnen uw woning of misschien zelfs het woningblok is het belangrijk om overlast zo snel mogelijk aan te pakken.

Hoe bestrijd ik muizen in de spouw?

Overlast van muizen in spouwmuren is lastig te bestrijden maar zeker niet onmogelijk. Allereerst moet je de grootte van overlast in kaart proberen te brengen. Overleg hiervoor bijvoorbeeld met buren of hun ook overlast ervaren. De kans dat de muizen zich namelijk verspreiden over meerdere woningen is namelijk zeer reëel. Als u weet waar de muizen zich bevinden is het raadzaam zoveel mogelijk voedselbronnen in de omgeving weg te nemen. Zorg ervoor dat eten niet makkelijk toegankelijk is door etensresten direct op te ruimen, voedsel goed te verpakken. Kijk hierbij ook in de omgeving van de woning. Niet alleen mensen maar ook muizen vinden het heerlijk om een moestuin te hebben waaruit verse producten kunnen worden gegeten. Als u de mogelijkheid om deze bijvoorbeeld te verplaatsen is de kans aanwezig dat de overlast al voor een deel afneemt.

Zorg ervoor dat de muis zich niet meer thuis voelt

Doordat de muis in de spouw een ongestoord een rustig bestaan kan leven zal hij uit zichzelf waarschijnlijk niet vertrekken. Door voedingsbronnen weg te halen maken we het natuurlijk al een stuk minder aantrekkelijk. Om ze echt het leven zuur te maken en ervoor dat zorgen dat ze de woning verlaten is ultrasoon geluid een goede oplossing. Door ultrasone geluidsgolven door de spouwmuur te sturen is het voor de muis gedaan met zijn rust. De kans dat een muis zich gaat nestelen op een plaats met geluidsoverlast en minimale voedselvoorziening is uiteraard een stuk kleiner.

Toekomstige overlast van muizen voorkomen

Afdichten van openingen, gaten en kieren is cruciaal bij het voorkomen van muizenoverlast in de spouw. Voor het muisdicht maken van de woning zijn tal van oplossingen te vinden. Vaak is er een combinatie van verschillende producten nodig om de woning muisvrij te maken. Voor openingen in bijvoorbeeld voegen kan je gebruikmaken van bijvoorbeeld bijenbekjes of spouwsafe. Gaten kunnen worden afgedicht met staalwol en kleine gaatjes worden dichtgemaakt met MouseShield. Belangrijk hierbij is om ook de kleinste gaatjes te vullen met de muis werende kit. De muis heeft immers aan een opening van slechts 0.5cm al voldoende om naar binnen te glippen.

5 stappen voor het bestrijden van muizen in de spouw

 1. Breng in kaart hoe groot de overlast is.
 2. Betrek eventuele buren bij de bestrijding.
 3. Zorg ervoor dat voedingsbronnen worden weggehaald.
 4. Plaats ultrasone verjagers door het huis.
 5. Sluit de toegangswegen van de muis af.

Snel muizen uit de spouw verjagen?

Verjaag de muizen uit de spouwmuren door middel van ultrasoon geluid.

muizen in het plafond

Uitgelichte producten

 • 6.99
 • 10.95

Veel voorkomende muizen

De Huismuis

Hoe ziet de huismuis eruit?

Huismuizen zijn slank gebouwd en hebben een spitse kop met grote oren. Verder zijn hun kraalogen en dunne staart kenmerkend. Een volwassen huismuis heeft een lichaamslengte van ongeveer 7 tot 10 cm en weegt 15 tot 30 gram. Vanaf 2 maanden oud zijn de vrouwtjes geslachtsrijp. Gemiddeld krijgt een huismuis 5 tot 6 jongen in een draagtijd van slechts 3 weken. Mede door deze snelle voortplanting is het belangrijk om overlast in korte tijd te bestrijden. De huismuis leeft ongeveer 1 jaar.

Huismuis

Hoe leeft de huismuis?

Huismuizen bevinden zich voornamelijk onder vloeren, achter wanden of bijvoorbeeld op zolders. Ze kruipen desnoods in of achter het isolatiemateriaal om zich hier te settelen. Wat betreft eten is de huismuis weinig kieskeurig. Ze hebben de voorkeur voor het eten vetrijk voedsel, granen en bijvoorbeeld peulvruchten. Maar indien dit niet beschikbaar is staat de huismuis bekend als een ware alleseter. Het aanpassingsvermogen van de huismuis is enorm groot waardoor hij in zeer veel situaties kan overleven. Wat veel mensen niet weten of verwachtten is dat de huismuis tot wel 30 cm hoog kan springen en door een opening van slecht 5mm naar binnen kan komen.

Dankzij deze kwaliteiten weten ze zich vaak een weg naar binnen te verschaffen in een woning om zich daar vervolgens te nestelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig producten op de markt beschikbaar om deze openingen eenvoudig te dichten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stootvoegroosters, staalwol of Mouseshield. Mouseshield is een muiswerende kit waarmee kleine gaten kunnen worden dichtgestopt. In tegenstelling tot een gewone kit blijft deze zacht vanbinnen waardoor de muis stopt met knagen doordat dit aan zijn tanden plakt.

Huismuizen buiten houden?

Door de juiste stappen te nemen maakt u het huis eenvoudig huismuis vrij.

Herkennen van overlast van de huismuis

Een muis kan wel 50 tot 80 muizenkeutels per dag leggen maar hoe herkent u deze? Als u langs randen en kieren sporen ziet liggen welke op hagelslag lijken is de kans groot dat dit de uitwerpselen van een muis zijn. De uitwerpselen zijn ongeveer 3-8 mm lang en 1-3 mm dik en zijn zwart van kleur waardoor ze veel van hagelslag weg hebben. Naast de vele muizenkeutels laat de huismuis ook buiksmeer achter. Dit zijn sporen welke door de staart worden gemaakt in een stoffige omgeving.

Schade en ziektes

Daarnaast is het door de muis achtergelaten spoor van kleine schades een goede indicatie dat er overlast is. Hierbij is schade aan bijvoorbeeld producten, materialen of kabels het meest voorkomend. Naast de materiële schade en overlast kunnen de muizen ook ziektekiemen verspreiden. Zo verspreiden ze bacteriën via urine en uitwerpselen over bijvoorbeeld voedselvoorraden.

Overlast, wat nu?

Bij overlast wilt u uiteraard zo snel mogelijk het probleem bestrijden. Dit kan op verschillende manieren zoals het plaatsen van muizenvallen of muizengif. Echter is het altijd belangrijk om te onthouden dat het bestrijden van muizen zinloos is als er niks aan preventie wordt gedaan. Ons advies is dan ook altijd om de buitenkant van de woning zoveel mogelijk muisdicht te maken door middel van weringsmateriaal en vervolgens de binnen aanwezige muizen te bestrijden. Als je alleen bestrijdt zonder preventief te weren is dit dweilen met de kraan open.

Hoe ziet een huismuis eruit?

 1. Slank gebouwd, spitse kop en grote oren.
 2. Leven voornamelijk onder vloeren, in of achter wanden of op zolder.
 3. Een echte alles eter.
 4. Zeer groot aanpassingsvermogen.
 5. Springt tot wel 30 cm hoog .
 6. Heeft aan een opening van 5mm voldoende om binnen te komen dankzij zijn Inklapbaar skelet.

Overlast van de huismuis herkennen

 1. Keutels zijn zwart, 3-8 mm lang en 1-3 mm dik (lijkt op hagelslag)
 2. Laat sporen buiksmeer achter.
 3. Knaagschade aan materialen zoals bijvoorbeeld kabels.

Huismuizen bestrijden

 1. Achterhaal de looproute van de huismuis.
 2. Maak de buitenkant van de woning muisdicht met bijvoorbeeld staalwol of Mouseshield.
 3. Plaats Muizenvallen of Muizengif om aanwezige muizen weg te vangen.
 4. Controleer de muizenvallen of het gif geregeld en ververs waar nodig .

Uitgelichte producten

 • 34.95
 • 9.49
 • 4.89
 • 1.50

De Veldmuis

Veldmuizen

Veldmuizen komen voor in heel Nederland maar zijn voornamelijk te vinden in gebieden met weide- en grasland. De veldmuis is te herkennen aan zijn bruin tot grijsbruin gekleurde rug en hebben volwassen en lengte van 9,5 – 12cm. Als een veldmuis geboren wordt is hij kaal en blind. Kenmerkend in hun korte staart van slechts 3-5 cm.

Voortplanting en ontwikkeling van de Veldmuis

Net als bij de huismuis is de draagtijd 3 weken en bedraagt de nestgrootte gemiddeld 5 à 6 jongen.
Doordat de veldmuis gemiddeld 5 tot 6 worpen per jaar heeft groeit de populatie enorm snel. De nieuwe jongen zijn 25 dagen na de geboorte al geslachtsrijp waardoor de aantallen binnen korte periode hoog oplopen.

VELDMUIS

Leefwijze, schade en wering van de veldmuis

Veldmuizen zijn vooral te vinden op ongeveer 15-30 cm onder de grond in weilanden en wegbermen. Ze leven het liefst in kort niet te vochtig gras. Hierdoor behoren weilanden, velden en boomgaarden tot de favoriete vestigingsplaatsen. De veldmuis voed zich door het eten van jonge planten en knaagt veel aan boomschors. Het vernielen van de grasmat is wellicht de grootste overlast. Doordat de veldmuis het liefst op 15-30 cm onder de grond zit graaft hij tunnels in de grasmat waarvan de openingen open blijven staan. Door gras en begroeiing kort te houden en slootkanten schoon te houden is het gebied minder aantrekkelijk voor de veldmuis. Omdat veldmuizen een beschermd diersoort is mogen deze niet worden bestreden en is preventief weren de enige optie.

Spitsmuizen

Hoe ziet een spitsmuis eruit

Vooral de kop is het grootste verschil tussen de spitsmuis en een gewone muis. In tegenstelling tot de meeste muizen is de spitsmuis voorzien van een smalle spitse schedel. Een spitsmuis in dan ook geen knaagdier maar behoort tot familie van de egel. Met zijn glanzende vacht en goed ontwikkelde gehoor springt en rent de spitsmuis door zijn leefgebied. Zijn kleur is over het algemeen grijs tot grijsbruin en hij heeft een wat lichtere kleur buik. Afhankelijk van het soort worden spitsmuizen 5-9 cm groot.
Door hun goed ontwikkelde gehoor zijn ze een ster in het waarnemen van zachte ritselende geluiden. Lawaai daarentegen weten ze goed te filteren waardoor ze hier niet vatbaar voorzijn.

Voorplanting van de Spitsmuis

Bij spitsmuizen maken zowel mannetje als vrouwtje hun eigen nest en planten zich voor in de periode van maart tot oktober. Ongeveer 2 tot 4 keer per jaar worden er 5 jongen geworpen. Gemiddeld worden de beestjes 2 tot 3 jaar oud.

Spitsmuis

Overlast van Spitsmuizen voorkomen

Alle soorten spitsmuizen zijn beschermd en mogen dan ook niet worden gedood. Zorg er dan ook voor dat aanwezige spitsmuizen altijd worden weggevangen met een diervriendelijke val zodat ze vervolgens kunnen worden vrijgelaten. Om ervoor te zorgen dat er geen overlast ontstaat is het belangrijk eventuele toegangswegen te blokkeren. Hiervoor is gebruik te maken van producten zoals stootvoegroosters, staalwol of een speciaal muis werende kit zoals MouseShield.

Hoe herken je een Spitsmuis

Wanneer u bruin/zwarte uitwerpselen van ongeveer 4 tot 10 mm lang en 3-4mm dik tegenkomt welke aan elkaar geklonterd zijn is de kans groot dat u met spitsmuizen te maken heeft. Pootafdrukken zijn vaak lastig te zien doordat ze erg licht van gewicht zijn. Stank of veel lawaai boven het plafond verraad vaak de aanwezigheid van de huisspitsmuis.

Hoe voorkom je muizen overlast?

7 Tips voor het voorkomen van muizenoverlast

 1. Maak gaten, kieren en openingen dicht met staalwol of Mouseshield.
 2. Dicht stootvoegen af met stootvoegroosters.
 3. Ruim afval direct op.
 4. Laat geen broodkruimels liggen.
 5. Berg voedsel goed op en stevige bakken.
 6. Zorg voor goede hygiëne.
 7. Plaats preventief een ultrasone verjager
Aanbrengen muiswering

Laat de muis niet binnen

Door de buitenkant van een pand zoveel mogelijk af te dichten zorgt u ervoor dat de muis niet naar binnen kan. Voor het afdichten van grote openingen adviseren wij het gebruik van RVS staalwol. Het materiaal en de structuur van de staalwol zorgen ervoor dat de muis zich er niet door kan knagen en buiten blijft.
Kleine gaatjes(5mm tot 10cm) kunnen worden dichtgesmeerd met Mouseshield. Dit is een speciaal ontwikkelde kit voor het preventief weren van muizen. In tegenstelling tot andere kit blijft de kern van de Mouseshield zacht. De zachte kern zal de muis als zeer onaangenaam ervaren. Doordat dit aan zijn tanden blijft plakken zal de muis stoppen met knagen en vertrekken.
MouseShield is een volledig Gifvrij product en verkrijgbaar in een Classic en Professional variant. De professional variant maakt gebruik van kleine RVS deeltjes voor een nog betere werking.

Tip: Maak ook de kleinste gaatjes dicht. Een muis heeft aan slechts 5mm voldoende om binnen te komen.

Maak stootvoegen dicht

Stootvoegen zijn een populaire plek voor muizen om een woning binnen te gaan. Ze lopen hier gemakkelijk naar binnen en hebben direct vrije toegang tot spouwmuren en de rest van het huis. De oplossing zijn stootvoegroosters. Deze RVS roosters plaatst u eenvoudig in de stootvoeg.

Weren van muizen

De belangrijkste stap in het bestrijden van muizen is het preventief weren. Door overlast op voorhand zoveel mogelijk te voorkomen zal het gebruik van bestrijdingsproducten niet tot nauwelijks nodig zijn. Kort samengevat is het weren niet meer dan het afsluiten van de toegangswegen en het zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor de muis.

Uitgelichte producten

 • 14.99
 • 9.75
 • 8.759.95
 • 21.99

Ook uw woning dichtmaken?

Bekijk snel ons volledig assortiment weringsproducten en houdt knaagdieren buiten.

Tip: een muis heeft aan slechts 0.5cm voldoende om binnen te komen.

Muizen Producten

Muizenvallen

Al jarenlang is de muizenval een veel gebruikt product om de overlast van muizen te bestrijden. Naast de traditionele muizenvallen (muizenklemmen of klapval) zijn er tal van innovatieve oplossingen. Zo zijn er tegenwoordig elektrische muizenvallen te verkrijgen waarbij de muis een schok krijgt zodra hij binnen loopt. De muis is vervolgens opslag dood.

Hoe gebruik je een muizenval?

Het spannen van een muizenval is vaak eenvoudig. Echter bepaalt de manier van plaatsen voor een groot deel hoe succesvol de klapval is. Om de muizenval zo succesvol mogelijk te gebruiken volgt u eenvoudig onsstappenplan.

Muizenval gebruiken in 6 stappen

 1. Bepaal de looproute van de muis.
 2. Plaats een lokstof in de muizenval.
 3. Zet de muizenklem altijd langs de randen in de ruimte.
 4. Controleer de muizenklem dagelijks.
 5. Verplaatst de vallen naar een andere locatie als u niets vangt.
 6. Vangt u veel plaats dan extra vallen bij.

Hoe bepaal je de looproute van een muis?

Om te weten waar je de meeste kans maakt de muis te vangen is het belangrijk te weten waar hij vaak loopt. Muizen zijn gewoonte dieren waardoor de kans groot is dat hij dezelfde route neemt als de dag ervoor. Voor het bepalen van de route kijk je uit naar de sporen welke de muis achter heeft gelaten. Veelal zijn dit bijvoorbeeld muizenkeutels, buiksmeer of knaagschade aan o.a. kabels of meubels. Vooral langs de muren is de kans op het aantreffen van sporen het grootst. De keutels van een muis hebben veel weg van hagelslag en zijn eenvoudig te herkennen.

Als u zeker weet overlast te hebben maar de looproute niet goed kan achterhalen is het gebruik van een trackingvloeistof een goede oplossing. Dit zijn blokjes waarvan de waardoor de urine van de muis fluorescerend wordt zodra hij hiervan gegeten heeft. Met een klein zaklampje ziet u vervolgens eenvoudig waar de muis gelopen heeft.

Plaatsen van een muizenval

Wanneer de muizenval is voorzien van de lokstof plaatst u de val op de looproute van de muis. Belangrijk is om de val altijd haaks tegen de muur aan te plaatsen met de lokstof zo dicht mogelijk bij de muur. Daarnaast speelt het aantal muizenvallen een belangrijke rol. Uiteraard kunt u proberen om met slechts één muizenval alle muizen te bestrijden maar de kans op succes is veel groter als u er meer plaatst.

Controleren van de muizenvalletjes

Controleer dagelijks de muizenvallen of u een muis gevangen heeft of de klem eventueel opnieuw moet spannen en voorzien van een lokstof.

Is een muizenval opnieuw te gebruiken?

Kunststof muizenvallen zijn over het algemeen eenvoudig te reinigen onder de kraan en vervolgens meerdere keren te gebruiken. De traditionele houten muizenval leent zich hier een stuk minder voor.

Uitgelichte producten

 • 9.99
 • 5.35
 • 1.50
 • 6.95
 • 34.95
 • 0.75
 • 49.95
 • 4.75
Grote muis

Muizengif

Muizengif

Muizengif is een zeer veel gebruikte en effectieve oplossing voor het bestrijden van muizen overlast. Maar waar moet u nu opletten bij het gebruik hiervan?

Welk muizengif moet ik gebruiken?

Muizenkorrels

Muizenkorrels worden veel gebruikt voor de bestrijding van muizen in droge ruimtes. Vaak worden muizenkorrels voorverpakt geleverd. U hoeft in dit geval de zakjes alleen in een voerdoos te plaatsen zonder deze open te scheuren. De muis knaagt vervolgens door het zakje heen, eet hiervan en neemt soms kleine gif korrels mee naar het nest.

Muizengif Pasta

Muizenpasta is zowel in droge als vochtige ruimtes te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat de muis het zakje pasta in de voerdoos op eet. Gif wordt niet meegenomen buiten de lokdoos. Daarnaast gaat de muizenpasta niet schimmelen onder vochtige omstandigheden.

Muizengif Blokken

Muizengif in blokvorm is zeer geschikt voor vochtige ruimtes. De samengeperste blokken zijn voorzien van gaatje waardoor deze eenvoudig in een voerdoos kunnen worden bevestigd. Daarnaast is aan de knaagschade zeer goed te zien of er van het gif gegeten is.

Waar moet ik muizengif plaatsen?
Belangrijk om deze vraag te beantwoorden is het achterhalen van de looproute van de muis. Kijk hiervoor uit naar sporen zoals muizenkeutels, knaagschade aan bijvoorbeeld kabels of meubels.

Plaatsen van muizengif

Plaats op de looproute van de muis ongeveer iedere 5 meter een lokdoos met gif. Afhankelijk van de overlast kan het aantal lokdoosjes worden verhoogd. Zorg er wel voor dat er een minimale afstand van 2 meter tussen de voerdozen blijft bestaan. Het muizengif kan vervolgens worden geplaatst zoals aangegeven op de verpakking. Over het algemeen hoeft dit niet uit de verpakking te worden gehaald en plaatst u het muizengif inclusief zakje in de lokdoos. De muis knaagt hier vanzelf doorheen.

Controleren van muizengif

Om de bestrijding zo effectief mogelijk uit te voeren is het belangrijk de voerdoosjes elke 2 à 3 dagen te controleren. Doordat de muis van veel gif meerdere malen moet eten voordat hij hieraan doodgaat moet er altijd voldoende aanbod gif zijn. Vul het muizengif vervolgens aan indien nodig. Als u zeker bent van muizenoverlast maar het gif wordt niet gegeten adviseren wij u de voerdoos te verplaatsen. Als er na 18 dagen niet meer van het gif gegeten wordt is de bestrijding geslaagd.

Muizengif gebruiken in 7 stappen

 1. Achterhaal de looproute van de muis.
 2. Bepaal welk soort muizengif past bij de situatie.
 3. Plaats muizengif in een lokdoos op de looproute van de muis.
 4. Plaats elke 5 meter een lokdoosje of iedere 2 meter bij grote overlast.
 5. Controleer elke 2 dagen de voerdozen.
 6. Vul muizengif bij als nodig.
 7. Na 18 dagen geen opname van gif meer? Gefeliciteerd de bestrijding is geslaagd!

Let op: plaats i.v.m. veiligheid muizengif altijd in een hiervoor bestemde lokdoos.

Wat is het beste muizengif?

Wij kunnen niet stellen dat één bepaald muizengif het beste is wat bestaat. Wel hebben wij met onze jarenlange ervaring een aantal producten waarvan wij overtuigd zijn van de goede werking.

 1. Muskil Muizenkorrels:
  Muskil muizenkorrels werken op basis van de werkzame stof Brodifacoum (2e generatie). Het grote voordeel hiervan is dat deze stof al werkt na slechts één opname.
 2. Protect Home Frap Soft block:
  Protect Home Frap Soft Block is een kant en klaar product op basis van de werkzame stof Difethialon. Dit product kan worden gebruikt in zowel droge als vochtige ruimtes.
 3. Luxan Tomorin Graan:
  Luxan Tomorin Graan is een muizengif met zeer snelle werking. Dankzij de werkzame stof Alphachloralose doodt dit gif de muis binnen 24 uur na opname.
 4. Protect Home Broditec P-29F pasta:
  Broditec Pasta van Protect Home is goed geschikt voor een vochtige ruimte. Net als de Muskil muizenkorrels werkt bevat dit product de sterke werkzame stof Brodifacoum (2e generatie).

Uitgelichte producten

 • 8.70
 • 4.89
 • 4.50
 • 5.009.99

Bekijk direct ons Complete assortiment muizengif

Naast onze best verkochte producten hebben wij een groot assortiment muizengif producten.

Muizenlokdoos

Muizenlokdozen ook wel voerdozen voor muizen genoemd zijn op verschillende manieren te gebruiken. De meeste voerdozen zijn zowel geschikt voor gif als het plaatsen van een muizenval. Lokdozen zorgen ervoor dat het gif of de muizenval veilig kan worden geplaatst doordat deze is afgesloten voor bijvoorbeeld kinderen of huisdieren. Een ander groot voordeel is de beschutte plek waar de muis zit. De voerdoos wordt door de muis gezien als een veilige plaats waar hij rustig kan genieten van zijn portie muizengif of lokstof.

gebruik van een lokdoos

Plaats de lokdoos voor muizen op de looproute van de muis en voorzie deze van muizengif of klem. Controleer geregeld het rendement van de voerdoos. Lokdozen zijn overal te gebruiken. Modellen welke met een sleutel worden afgesloten kunnen zelfs buiten gebruikt worden in bijvoorbeeld een kippenren of voilère.

Uitgelichte producten

 • 3.99
 • 2.252.90
 • 5.75
 • 5.009.99

Gebruik van muizengif in de toekomst voorkomen?

Sluit toegangswegen af en voorkom het gebruik van muizengif in de toekomst. Het gebruik van muizengif is perfect om overlast van muizen te bestrijden. Beter is natuurlijk nog om ervoor te zorgen dat er geen overlast ontstaat. Alles over het muisdicht maken van een gebouw leest u hier.

Muizenlijmplank

Muizen vangen met lijmplanken

Muizenlijmplanken zijn bijzonder effectief. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk of de muis voldoende gif binnenkrijgt. Zodra de muis over de lijmplank loopt zit hij vast en is er geen ontsnappen meer aan. Echter is het vangen van muizen met lijmplanken niet de meeste humane manier om de knaagdieren te vangen. Vandaar dat er voor het gebruik van muizenlijmplanken bepaalde richtlijnen zijn opgesteld.

Hoe werkt een lijmplank

Een muizenlijmplank legt u op de looproute van de muis. Belangrijk is om deze altijd langs de rand van de ruimte te plaatsen. Zodra de muis over de lijmplank heen loopt zit hij vast. Controleer de lijmplanken geregeld op gevangen muizen.

Zijn lijmplanken voor het vangen van muizen verboden in Nederland?

Het gebruik van lijmvallen voor het vangen van ratten en muizen is in Nederland zonder ontheffing niet toegestaan. De lijmkaarten mogen door winkels worden verkocht en gekocht door de gebruiker. Voor het gebruik van muizenlijm en lijmplanken heeft u echter een ontheffing nodig. Deze kunt u aanvragen via de rijksdienst voor ondernemend Nederland op www.rvo.nl.

Zelf een muizenlijmplank maken?

Naast de kant en klare muizenlijmplanken zijn ook losse tube lijm verkrijgbaar. Deze muizenlijm is geschikt om zelf uw lijmval te maken. Bijvoorbeeld op een stuk hout, karton of ander oppervlak. De muizenlijm droogt niet snel in waardoor u voor langere tijd een goede val maakt. Let bij het gebruik van muizenlijm altijd goed op aanwezigheid van kinderen of andere dieren.

Uitgelichte producten

 • 53.2864.95
 • 2.002.79
 • 1.69
 • 7.959.99

Muizen vangen met een lijmplank?

Geen keus kunnen maken uit de onze meest verkochte producten? Geen probleem wij hebben een zeer groot assortiment lijmplanken met verschillende formaten en lokstoffen.

Muizen Verjagen

Muizen Verjagen

Belangrijk bij muizen verjagen is ervoor te zorgen dat je een onaantrekkelijke leefomgeving creëert. Als de muis zich immers op zijn gemakt voelt bij je thuis en er is voldoende eten waarom zou hij dan vertrekken?

Zorg dat de muis zich niet thuis voelt

Muizen laten zich niet zomaar verjagen. Ook het gebruik van een muizenverjager is geen garantie op succes. De muis zal altijd op zoek zijn naar eten om te overleven. Zorg er dan ook voor dat eten altijd goed is afgedekt en zo min mogelijk toegankelijk is. Ook het direct weggooien van bijvoorbeeld afval zorgt er voor dat de muis het minder gezellig bij u vindt.

In de tuin is hoog gras en veel bladafval een geliefde plek van de muis om zich verscholen te houden. Wanneer u het gras zo kort mogelijk maait en bladeren direct opruimt ontneemt u de muis zijn rustige schuilplaats.

Muizen in de spouw of het plafond?

Ultrasone verjagers bieden in dit soort situatie vaak de oplossing!

Muizen verjagen met geluid

Voor het verjagen van muizen wordt veel gebruik gemaakt van een muizenverjager. Deze apparaten geven een ultrasoon geluid af wat muizen als zeer hinderlijk ervaren. Zeker als de muizen zich in spouwmuren, het plafond of in een meterkast bevinden is dit zeer effectief. Het geluid maakt in dit soort afgesloten ruimte dusdanig veel geluid dat de muis in de stress schiet en zal willen vertrekken.

Uitgelichte producten

 • 19.5021.50
 • 29.95

Muizen Levend vangen

Levend Vangen

Zeker bij beginnende overlast kan het levend vangen van muizen succesvol zijn. Voor het diervriendelijk vangen zijn verschillende soorten inloopvallen op de markt. Het principe van muizen vangen met een inloopval is als volgt:
De val heeft een ingang waardoor de muis gemakkelijk naar binnen loopt. Eenmaal in de val zit de muis opgesloten en kan hij er niet meer uit. Om de muis de val in te lokken kan gebruik worden gemaakt van een lokstof zoals bijvoorbeeld Nara Lure.

Waar laat ik een gevangen muis vrij?

Muizen zijn gewoonte dieren en keren graag terug naar hun vertrouwde omgeving. Zorg er daarom voor dat je de muis vrijlaat op een minimaal 500 meter afstand van de plek waar hij gevangen is. Doe je dit niet is de kans groot dat hij binnen korte tijd weer terug is.

Gebruik de vallen ook diervriendelijk

Plaats diervriendelijke muizenvallen alleen als je deze ook op een diervriendelijk manier gebruikt. Dit klinkt misschien raar maar de ervaring leert dat dit helaas niet altijd gebeurd.

In sommige gevallen worden met de beste bedoeling diervriendelijk muizenvallen geplaatst maar vergeet men vervolgens de val geregeld te controleren. Het resultaat hiervan is dat de muis langzaam uithongert in de val. In dit geval is het plaatsen van een dodelijke muizenval een veel humanere oplossing.

Muizen levend vangen in 5 stappen

 1. Achterhaal de looproute van de muis.
 2. Plaats een lokstof in de diervriendelijke muizenval.
 3. Zet de val op de looproute van de muis.
 4. Controleer de val dagelijks
 5. Laat de gevangen muis op minimaal 500 meter afstand vrij.

Uitgelichte producten

 • 5.25
 • 4.254.95

Bekijk ons volledig assortiment

Staat uw favoriete product niet tussen de uitgelichte artikelen. Geen probleem, wij hebben een compleet assortiment voor het levend vangen van de muis.

Wat wilt u bestrijden?