Muizen lijmkaarten

Muizen Lijmkaarten

Wanneer niks meer werkt zijn muizen lijmkaarten de manier om van uw muizenoverlast af te komen.
Het gebruik van lijmkaarten is bijzonder effectief.
Bij ongedierteproducten.nl bieden wij verschillen lijmkaarten aan in diverse formaten en met verschillende lokstoffen.

Het gebruik

Voor het beste resultaat is het belangrijk om de muizen lijmplank te plaatsen op de looproute van de muis. Dit is zonder twijfel de plaats waar u de grootste kans heeft om een muis te vangen. Belangrijk is om altijd de lijmplank langs de wanden of plinten te plaatsen. Muizen lopen in de regel altijd langs de rand van de ruimte waar ze zich bevinden. Daarnaast zijn donkere stille hoekjes, bijvoorbeeld achter een koelkast vaak favoriet. Om er zeker van te zijn dat u de muizen lijmplank op de goede plek neerlegt kunt u eenvoudig de looproute van de muis achterhalen.

De looproute bepalen

Om te bepalen waar de knaagdieren zich veel bevinden kunt u op zoek gaan naar bijvoorbeeld uitwerpselen of knaagsporen. De uitwerpselen zijn ongeveer 3 tot 8mm groot en lijken een beetje op hagelslag. Een muis kan wel tussen de 60 en 80 keutels per dag leggen, hierdoor zijn keutels vaak een goede graadmeter voor de route van de muis. Wanneer de uitwerpselen geen duidelijk beeld verschaffen kan u op zoek gaan naar knaagsporen. Doordat de tanden van een muis niet stoppen met groeien zijn de knaagdieren altijd bezig om hun gebit scherp te houden. De knaagschade kunt u herkennen door de 2 evenwijdige groeven die de muis achterlaat. Veelal zijn deze sporen te vinden in bijvoorbeeld meubilair, plastic, hout, kabels of voedingsverpakkingen
Wanneer u nog steeds twijfels heeft over de looproute kunt u gebruiken maken van een oude truc. Strooi simpelweg wat bloem of bakmeel op de grond en wacht geduldig af tot de knaagdieren weer langs zijn geweest. De sporen in het bakmeel vertellen u vervolgens exact waar de muizen hebben gelopen.

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk, ook wanneer het gaat om het gebruik van muizen lijmplanken. De muis blijft uiteraard plakken aan de lijmkaart maar dit geldt bijvoorbeeld ook voorkinderen, uw kat of andere huisdieren. Daarom raden wij aan hier altijd voldoende rekening mee te houden, u kunt bijvoorbeeld kiezen om de lijmkaart in een behuizing te plaatsen waardoor alleen de muis kan blijven kleven.

Preventie

Wanneer u de muizen overlast de baas bent is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze niet meer terugkeert. Naast de voor de hand liggende methode zoals het opruimen van voedselresten en het goed afsluiten van geopende verpakkingen is het belangrijk om de toegangswegen af te sluiten.
Controleer hierom goed de buitenmuur van het huis op kleine gaatjes en openingen en dicht deze af met bijvoorbeeld staalwol of MouseShield. Doordat de muis een inklapbaar skelet heeft kan hij door het kleinste gaatje al naar binnenkomen. Een muis kan aan een opening van ongeveer 6mm al voldoende hebben.

Zijn lijmplanken in Nederland verboden?

Het gebruik van lijmvallen voor het vangen van ratten en muizen is in Nederland zonder ontheffing niet toegestaan. De lijmkaarten mogen door winkels worden verkocht en gekocht door de gebruiker. Voor het gebruik van muizenlijm en lijmplanken heeft u echter een ontheffing nodig. Deze kunt u aanvragen via de rijksdienst voor ondernemend Nederland op www.rvo.nl.

Alles weten over muizen? Lees op onze uitgebreide muizenpagina alles over het bestrijden, vangen of juist voorkomen van muizenoverlast.

 • Ratten lijmplank – Extra Sterk uitvouwbaar

  Deze groot uitvouwbare lijmplank is de klassieker onder de lijmplanken en heeft uitgevouwen de maat heeft van een a4-tje. Naast muizen en ratten is deze zeer geschikt om kakkerlakken, zilvervisjes en andere insecten mee te vangen.

  Plaats de plank langs de plinten of waar u de uitwerpselen heeft gevonden voor het beste resultaat. Om het voor de muis of rat extra aantrekkelijk te maken kunt u gebruik maken van een lokstof.
  Houd er rekening mee dat u dagelijks controleert of u iets met de uitvouwbare lijmplank heeft gevangen.

 • Trapper LTD muizen lijmplank – 10 stuks

  Zeer hoge kwaliteit lijmplank voor muizen met een sterke lijmlaag en vanillegeur.

  Niet alleen voor het vangen van muizen en ratten maar ook voor kakkerlakken, zilvervisjes en andere insecten!

  Gebruik: U kunt deze lijmplank zowel vlak als gevouwen gebruiken. Als u de lijmplank vouwt ontstaat er een lokdoos.

  Afmeting: 16.5 x 10cm
  Aantal: 10 stuks (ook verkrijgbaar in 72 stuks)

 • Muizenlijmplank met pindageur Bell Trapper max – per stuk

  Hoge kwaliteit muizenlijmplank met pindageur!

  Gebruik: Trek de beschermfolie van de lijmplank af en plaats waar u overlast heeft. U kan de lijmplank vlak gebruiken maar beschikt daarnaast ook over de mogelijkheid deze gemakkelijk te vouwen tot een tunnel.
  Inhoud: per stuk

 • Bytrap muizenlijm – 150ml

  Bytrap muizenlijm is de oplossing wanneer toepassing van muizengif niet is toegestaan. De Gifvrije lijm is makkelijk in gebruik en toepasbaar op verschillende diverse materialen. Doordat de lijm niet hard wordt zal het ongedierte hierin blijven plakken.

  De muizenlijm is te gebruiken voor muizen, ratten en insecten.

  Inhoud: 150 ml

 • Lijmplank Groot met Pindageur – per stuk

  Vang eenvoudig muizen, kakkerlakken zilvervisjes en andere kruipende insecten.

  Muizen zijn gek op de geur van pinda en zullen de lijmplank van Catchmaster dan ook onweerstaanbaar vinden.
  De muis zit vast zodra hij in aanraking met de plank komt, ontsnappen is niet meer mogelijk. Plaats de lijmval zoveel mogelijk langs wanden, plinten en in donkere stille hoekjes voor het beste resultaat.

  Inhoud: Per stuk (ook verkrijgbaar in voordeelverpakking)
  Afmeting: 21 x 13 CM

 • RaTrap Muizenlijm 135 Gram

  Met de RaTrap muizenlijm maakt u eenvoudig zelf een muizenval.
  Smeer eenvoudig wat lijm op bijvoorbeeld een stuk hout of karton en plaats deze waar u overlast heeft.

  Inhoud: 135 gram

 • Muizen lijmplanken 10 stuks met pindageur

  Hoge kwaliteit lijmplank voor muizen met een sterke lijmlaag en pindageur.

  Doordat muizen gek zijn op pindakaas is deze lijmplank al tijden een zeer groot succes. Niet alleen voor het vangen van muizen en ratten maar ook voor kakkerlakken, zilvervisjes en andere insecten!
  Gebruik: U kunt deze lijmplank zowel vlak als gevouwen gebruiken. Als u de lijmplank vouwt ontstaat er een lokdoos.
  Afmeting: 16.5 x 10cm
  Aantal: 10 stuks (ook verkrijgbaar in 72 stuks)

 • Muizen lijmplank LTD – per stuk

  Muizen lijmplank LTD – per stuk

 • Muizen lijmplank Bell Trapper Max – 72 stuks Voordeelpakker

  Hoge kwaliteit lijmplank voor muizen met een sterke lijmlaag en pindageur.

  Doordat muizen gek zijn op pindakaas is deze lijmplank al tijden een zeer groot succes. Niet alleen voor het vangen van muizen en ratten maar ook voor kakkerlakken, zilvervisjes en andere insecten! Plaats voor het beste resultaat de lijmkaart langs wanden en plinten op de looproute van de muis.

  Gebruik: U kunt deze lijmplank zowel vlak als gevouwen gebruiken. Als u de lijmplank vouwt ontstaat er een lokdoos.
  Afmeting: 16.5 x 10cm
  Aantal: 72 stuks (ook verkrijgbaar in 10 stuks)

 • Extra lange lijmplank – per stuk

  Creëer een ongediertevrije zone met deze XL muizen lijmplank!

  De Catchmaster XL is een zeer lange lijmplank waardoor u een nog bredere dekking heeft. Ideaal voor het plaatsen langs plinten of pallets.
  Dit product is geschikt voor het vangen van muizen, kakkerlakken, zilvervisjes en andere kruipende insecten. Dankzij het formaat kunt u gemakkelijk gebieden afzetten om ongedierte weg te houden.

  Inhoud: Per stuk
  Afmeting: 60 x 10 cm

 • Trapper LTD muizen lijmplank – voordeelverpakking 72 stuks

  Zeer hoge kwaliteit lijmplank voor muizen met een sterke lijmlaag en vanillegeur.

  Niet alleen voor het vangen van muizen en ratten maar ook voor kakkerlakken, zilvervisjes en andere insecten!

  Gebruik U kunt deze lijmplank zowel vlak als gevouwen gebruiken. Als u de lijmplank vouwt ontstaat er een lokdoos.

  Afmeting: 16.5 x 10cm
  Aantal: 72 stuks (ook verkrijgbaar in 10 stuks)

 • Zapi ratten en muizen lijmplank – Extra sterk

  Extra sterke regen-en vochtbestendige houten lijmplank voor het vangen van ratten en muizen.

  Wanneer er niet met gif bestreden kan of mag worden is de Zapi ratten en muizen lijmplank ideaal. De plank is gemaakt van hout en beschikt over een zeer sterke lijmlaag. Zodra de muis of rat over plank heen loopt is ontsnappen niet meer mogelijk.

  Inhoud: 2 stuks
  Afmeting: 28 x 19cm

 • Lijmplank Catchmaster met pindageur – per stuk

  Kom van uw muizen overlast af met de Catchmaster lijmplank met pindageur.

  De lijmplank van Catchmaster is voorzien van de geur van pindakaas, muizen zijn hier gek op!

  Gebruik: Haal de beschermfolie van het product af en plaats de Catchmaster lijmplanken langs wanden en plinten waar u overlast heeft.

  Inhoud: Per stuk ( Ook verkrijgbaar in voordeelverpakking)
  Afmeting: 26x 10 cm

 • Zapi Debello rat en muizenlijm 135g

  Zapi Debello rat en muizenlijm is de oplossing wanneer toepassing van muizengif niet is toegestaan. De Gifvrije lijm is makkelijk in gebruik en toepasbaar op verschillende diverse materialen. Doordat de lijm niet hard wordt zal het ongedierte hierin blijven plakken.

  De muizenlijm is te gebruiken voor muizen, ratten en insecten.

  Inhoud: 135 gram

 • BELL Trapper Pro Ratten lijmplank – 12 stuks

  Inclusief handig kunststof bakje welke na gebruik is op te beren in de daarvoor bestemde cassette.

  Ratten en muizen vangt u gemakkelijk met deze PRO lijmplanken. Het product is voorzien van een extra dikke lijmlaag welke niet uitdroogt.
  Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen is het van belang de lijmvallen op de juiste locatie te plaatsen. Zorg ervoor dat u de lijmval langs de wanden, plinten of in stille donkere hoekjes plaatst. Hier zal u het beste resultaat halen!

  Geschikt voor het vangen van:
  Ratten, muizen, zilvervisjes, kakkerlakken en andere kruipende insecten

  Inhoud: 12 stuks (ook verkrijgbaar per 48 stuks)
  Afmeting: 24 x 11 cm

 • Victor muizen lijmplank – Holdfast – 10 stuks

  Kom nu van uw muizen af met de muizen lijmplanken van Victor!

  Deze lijmplank is al jaren een topper in ons assortiment! Door de aantrekkelijke geur van pindakaas en een formaat van 23cm is deze lijmplank zeer effectief. Om het extra aantrekkelijk voor de muis te maken kunt u altijd gebruik maken van wat extra lokstof .

  Gebruik: Zoals vaak het geval is de manier van gebruiken bepalend voor het resultaat dat u haalt. Zorg ervoor dat de lijmkaarten langs wanden, plinten of in stille hoekjes worden gelegd voor het optimale resultaat. Onder aan deze pagina vind u uitgebreide tips over de plaatsing van dit product.

  Inhoud: 10 stuks
  Ook verkrijgbaar in voordeelverpakking van 72 stuks

 • Bytrap muizen lijm – 125ml

  Bytrap muizenlijm is de oplossing wanneer toepassing van muizengif niet is toegestaan. De Gifvrije lijm is makkelijk in gebruik en toepasbaar op verschillende diverse materialen. Doordat de lijm niet hard wordt zal het ongedierte hierin blijven plakken.

  De muizenlijm is te gebruiken voor muizen, ratten en insecten.

  Inhoud: 125 ml

 • Kleine lijmplank tegen muizen – Catchmaster – per stuk

  Perfect geschikt voor de kleinere ruimtes!

  Ondanks het kleinere formaat is de lijmplank voorzien van een lijmlaag die sterk genoeg is voor het vangen van muizen.

  Gebruik:
  Plaats de lijmplank eenvoudig op de looproute van de muis en verwijder de beschermende folie. Zodra de muis over de plank heenloopt zit hij vast.
  Om het voor de muis extra aantrekkelijk te maken is de val voorzien van een pindageur. De lijmplank is vlak te gebruiken maar kan ook in een tunnelmodel worden gevouwen.

  Afmeting: 18 x 9 cm

 • Extra lange lijmplank – 10 stuks

  Extra lange lijmplank met een aantrekkelijke pindageur!

  De Catchmaster XL is een zeer lange lijmplank waardoor u een nog bredere dekking heeft. Ideaal voor het plaatsen langs plinten of pallets.
  Dit product is geschikt voor het vangen van muizen, kakkerlakken, zilvervisjes en andere kruipende insecten. Dankzij het formaat kunt u gemakkelijk gebieden afzetten om ongedierte weg te houden.

  Voor het volledig afzetten van een euro pallet heeft u 6 XL lijmplanken nodig.

  Inhoud: 10 stuks (ook verkrijgbaar in voordeelverpakking)
  Afmeting: 60 x 10 cm

 • Lijmplank pinda – SUPER Groot – CM – Per Stuk

  Vang de muizen weg met deze extra grote lijmplank met pindageur!

  De lijmplanken van Catchmaster staan voor een zeer hoge kwaliteit. Doordat de val voorzien is van een aantrekkelijk pindageur is deze voor de muis onweerstaanbaar.

  Gebruik:
  Als u de val gaat plaatsen is het belangrijk dat deze altijd langs de randen van de ruimte wordt neergelegd, bijvoorbeeld tegen de plint. Hier heeft u verreweg de grootste kans om de muis te vangen. Wanneer het voor de situatie beter is kunt u de val ook nog vouwen in de vorm van een lokdoos.

  Inhoud: Per Stuk

  dit product is ook verkrijgbaar in een voordeelverpakking van 72 stuks.

 • Muizen Lijmplank mix pakket – 10 stuks

  Probeer welke lijmplank voor u het beste werkt!

  Omdat er zoveel verschillende lijmplanken zijn en het soms lastig te bepalen is welke voor u het beste is. De lijmplanken in de pakket zijn allemaal van hoge kwaliteit en zijn voorzien van verschillende lokstoffen.

  Inhoud:
  3 stuks – Lijmplank Trapper LTD
  3 stuks – Lijmplank Bell Trapper Max
  2 stuks – Lijmplank Victor Holdfast
  2 stuks – Lijmplank Victor

 • Muizen Lijmplank met chocolade – per stuk

  Kom snel van uw muizen af met deze lijmplanken met een onweerstaanbare chocoladegeur.

  Om de muis te lokken is bij deze lijmplank gebruik gemaakt van de geur van chocolade. Doordat muizen zich enorm aangetrokken voelen door deze geur is de kans van vangen erg groot.

  Gebruik: Verwijder de beschermfolie en plaats de lijmplank waar u overlast ondervind. De beste plek om de val neer te leggen is langs wanden, plinten of in stille donkere hoekjes. Zodra de muis over de lijmkaart heenloopt zit hij vast en is er geen ontkomen meer aan.

  Inhoud: per stuk (ook verkrijgbaar in voordeelverpakking)
  Afmeting: 21 x 13 cm

 • Lijmplank Catchmaster met pindageur – 10 stuks

  Kom van uw muizen overlast af met de Catchmaster lijmplank met pindageur.

  De lijmplank van Catchmaster is voorzien van de geur van pindakaas, muizen zijn hier gek op!

  Gebruik: Haal de beschermfolie van het product af en plaats de Catchmaster lijmplanken langs wanden en plinten waar u overlast heeft.

  Inhoud: 10 stuks ( Ook verkrijgbaar in voordeelverpakking)
  Afmeting: 26x 10 cm

 • Ratten lijmplank uitvouwbaar – 100 stuks MEGA AANBIEDING

  Deze groot uitvouwbare lijmplank is de klassieker onder de lijmplanken en heeft uitgevouwen de maat heeft van een a4-tje. Naast muizen en ratten is deze zeer geschikt om kakkerlakken, zilvervisjes en andere insecten mee te vangen.

  Plaats de plank langs de plinten of waar u de uitwerpselen heeft gevonden voor het beste resultaat. Om het voor de muis of rat extra aantrekkelijk te maken kunt u gebruik maken van een lokstof.
  Houd er rekening mee dat u dagelijks controleert of u iets met de uitvouwbare lijmplank heeft gevangen.

 • Lijmplank groot met pindageur – 10 stuks

  Vang eenvoudig muizen, kakkerlakken zilvervisjes en andere kruipende insecten.

  Muizen zijn gek op de geur van pinda en zullen de lijmplank van Catchmaster dan ook onweerstaanbaar vinden.
  De muis zit vast zodra hij in aanraking met de plank komt, ontsnappen is niet meer mogelijk.

  Inhoud: 10 stuks (verkrijgbaar in voordeelverpakking)
  Afmeting: 21 x 13 CM

 • BSI Muizenlijm – 135 gram

  Waterbestendig – Ook geschikt voor buiten!

  Met de kleeflijm van BSI vangt u gemakkelijk verschillende soorten ongedierte zoals muizen, ratten en kruipende insecten.

  Gebruik:
  Smeer eenvoudig wat lijm op een stuk karton of houten plank en plaats deze waar het ongedierte loopt. Zodra de muis, rat of ander ongedierte met de lijm in aanraking komt zit hij vast. Doordat de lijm weerbestendig is kunt u deze zelfgemaakte vallen ook uitstekend buiten gebruiken.

  Inhoud: 135 gram

 • Victor muizen lijmplank – Holdfast – per stuk

  Kom nu van uw muizen af met de muizen lijmplanken van Victor!

  Deze lijmplank is al jaren een topper in ons assortiment! Door de aantrekkelijke geur van pindakaas en een formaat van 23cm is deze lijmplank zeer effectief. Om het extra aantrekkelijk voor de muis te maken kunt u altijd gebruik maken van wat extra lokstof .

  Gebruik: Zoals vaak het geval is de manier van gebruiken bepalend voor het resultaat dat u haalt. Zorg ervoor dat de lijmkaarten langs wanden, plinten of in stille hoekjes worden gelegd voor het optimale resultaat. Onder aan deze pagina vind u uitgebreide tips over de plaatsing van dit product.

  Inhoud: per stuk (Ook verkrijgbaar in voordeelverpakking)

 • Bytrap ratten lijmval – 2 stuks

  Hoogwaardige kwaliteit ratten lijmval – 2 stuks

  Bytrap ratten lijmval bevat geen giftige stoffen waardoor het een zeer veilig ongediertebestrijdingsmiddel is voor in huis.
  Deze lijmval is voorzien van een zeer sterke lijmlaag waarmee u de rat gemakkelijk kunt vangen. Naast het vangen van ratten is deze lijmplank geschikt voor het vangen van onder andere kakkerlakken, zilvervisjes, pissebedden en bedwantsen.

  Inhoud: 2 stuks

Wat wilt u bestrijden?