Muizen lijmkaarten

Oorzaak muizen

Muizen in huis komen vaak voor in de winter omdat de muizen dan opzoek gaan naar voedsel en warme plekken. De muizen kunnen via kleine gaten en kieren de woning betreden en zullen wanneer ze eenmaal binnen zijn beginnen met het bouwen van een nestje. Doordat muizen zich snel vermenigvuldigen is de kans dat er binnen een korte tijd een muizenplaag ontstaat groot. Muizen maken hun nest vaak op rustige plaatsen zoals in kruipruimtes, in muren, op zolder, tussen het plafond of onder/ achter de keuken. Een nestje onder/ achter de keuken is voor muizen ideaal omdat ze hier een grote voorraad aan voedsel kunnen vinden.

Lijmkaarten om muizen te vangen

Wanneer u overlast heeft van muizen zijn lijmkaarten een effectieve manier om van de muizenoverlast af te komen. Wanneer een muis over de lijmkaart heen loopt blijft de muis aan de lijmkaart vast plakken en kan dan geen kant meer op. Lijmkaarten zijn er in verschillende grootte en geuren. Een lijmkaart met geur kan een muis doen aantrekken waardoor de muis eerder geneigd kan zijn om op de lijmkaart af te komen. Het is wel belangrijk om op de veiligheid te letten wanneer u gebruik maakt van lijmkaarten, het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een lijmkaart ook aan een huisdier of kinderen blijft plakken wanneer zei hiermee in aanraking komen. Om dit te voorkomen zijn er behuizingen voor lijmkaarten.

Lijmkaarten plaatsen

Wanneer u lijmkaarten gaat plaatsen is het verstandig om deze op de looproute van de muis te plaatsen. De lijmkaart kunt u het beste langs een muur plaatsen, dit omdat muizen vaak langs muren en randen lopen. Zodra de muis over de lijmkaart heen loopt zit hij vast en kan de muis geen kant meer op. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of er een muis is gevangen met de lijmplank. Houd met het plaatsen van de lijmkaarten rekening met kinderen of dieren.

Wat wilt u bestrijden?