Muizen lijmkaarten

Muizen Lijmkaarten

Wanneer niks meer werkt zijn muizen lijmkaarten de manier om van uw muizenoverlast af te komen.
Het gebruik van lijmkaarten is bijzonder effectief.
Bij ongedierteproducten.nl bieden wij verschillen lijmkaarten aan in diverse formaten en met verschillende lokstoffen.

Het gebruik

Voor het beste resultaat is het belangrijk om de muizen lijmplank te plaatsen op de looproute van de muis. Dit is zonder twijfel de plaats waar u de grootste kans heeft om een muis te vangen. Belangrijk is om altijd de lijmplank langs de wanden of plinten te plaatsen. Muizen lopen in de regel altijd langs de rand van de ruimte waar ze zich bevinden. Daarnaast zijn donkere stille hoekjes, bijvoorbeeld achter een koelkast vaak favoriet. Om er zeker van te zijn dat u de muizen lijmplank op de goede plek neerlegt kunt u eenvoudig de looproute van de muis achterhalen.

De looproute bepalen

Om te bepalen waar de knaagdieren zich veel bevinden kunt u op zoek gaan naar bijvoorbeeld uitwerpselen of knaagsporen. De uitwerpselen zijn ongeveer 3 tot 8mm groot en lijken een beetje op hagelslag. Een muis kan wel tussen de 60 en 80 keutels per dag leggen, hierdoor zijn keutels vaak een goede graadmeter voor de route van de muis. Wanneer de uitwerpselen geen duidelijk beeld verschaffen kan u op zoek gaan naar knaagsporen. Doordat de tanden van een muis niet stoppen met groeien zijn de knaagdieren altijd bezig om hun gebit scherp te houden. De knaagschade kunt u herkennen door de 2 evenwijdige groeven die de muis achterlaat. Veelal zijn deze sporen te vinden in bijvoorbeeld meubilair, plastic, hout, kabels of voedingsverpakkingen
Wanneer u nog steeds twijfels heeft over de looproute kunt u gebruiken maken van een oude truc. Strooi simpelweg wat bloem of bakmeel op de grond en wacht geduldig af tot de knaagdieren weer langs zijn geweest. De sporen in het bakmeel vertellen u vervolgens exact waar de muizen hebben gelopen.

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk, ook wanneer het gaat om het gebruik van muizen lijmplanken. De muis blijft uiteraard plakken aan de lijmkaart maar dit geldt bijvoorbeeld ook voorkinderen, uw kat of andere huisdieren. Daarom raden wij aan hier altijd voldoende rekening mee te houden, u kunt bijvoorbeeld kiezen om de lijmkaart in een behuizing te plaatsen waardoor alleen de muis kan blijven kleven.

Preventie

Wanneer u de muizen overlast de baas bent is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze niet meer terugkeert. Naast de voor de hand liggende methode zoals het opruimen van voedselresten en het goed afsluiten van geopende verpakkingen is het belangrijk om de toegangswegen af te sluiten.
Controleer hierom goed de buitenmuur van het huis op kleine gaatjes en openingen en dicht deze af met bijvoorbeeld staalwol of MouseShield. Doordat de muis een inklapbaar skelet heeft kan hij door het kleinste gaatje al naar binnenkomen. Een muis kan aan een opening van ongeveer 6mm al voldoende hebben.

Zijn lijmplanken in Nederland verboden?

Het gebruik van lijmvallen voor het vangen van ratten en muizen is in Nederland zonder ontheffing niet toegestaan. De lijmkaarten mogen door winkels worden verkocht en gekocht door de gebruiker. Voor het gebruik van muizenlijm en lijmplanken heeft u echter een ontheffing nodig. Deze kunt u aanvragen via de rijksdienst voor ondernemend Nederland op www.rvo.nl.

Alles weten over muizen? Lees op onze uitgebreide muizenpagina alles over het bestrijden, vangen of juist voorkomen van muizenoverlast.

Wat wilt u bestrijden?