Moltrap mollenklem

12.45

Op voorraad

Voor 16:00 besteld, morgen in huis 30 dagen bedenktijd

Voor het vangen van mollen die bijvoorbeeld uw gazon ruïneren kunt u gebruik maken van deze Moltrap mollenklem. De klem is zeer doeltreffend en gemakkelijk te plaatsen. De verlengde armen van de val zorgen ervoor dat u bij het plaatsen minder kracht hoeft te zetten.

Doordat de klem van gegalvaniseerd staal is gemaakt zal de niet gaan roesten, hierdoor is een extra lange levensduur gegarandeerd.

Veilig online betalen: iDEALPayPalAfterPayING HomePayBanktransferBancontactBelfiusKBCGiroPay
Vergelijk

Moltrap Mollenklem

Voor het vangen van mollen die bijvoorbeeld uw gazon ruïneren kunt u gebruik maken van deze Moltrap mollenklem. De klem is zeer doeltreffend en gemakkelijk te plaatsen. De verlengde armen van de val zorgen ervoor dat u bij het plaatsen minder kracht hoeft te zetten. De gegalvaniseerde klem zorgt voor een extra lange levensduur.

Gebruik

Voor het plaatsen van de Moltrap mollenklem is het belangrijk om de juiste locatie voor de val te bepalen. Hiervoor dient u eerst de gangen van de mol te vinden. Het makkelijkst kunt u werken vanuit de molshoop. Plaats hier overigens nooit de val rechtstreeks in maar gebruik de molshoop als navigatiepunt. Voel met uw hand welke kant de gang oploopt en plaats op enige afstand van de molshoop de klem. Plaats de klem onder spanning in de gang en dek de gemaakte opening en zorg ervoor dat de lip van de klem 0,5 à 1cm van de bodem van de gang af staat. De opening aan de bovenzijde van de klem dekt u weer af met bijvoorbeeld de verwijderde graszoden.

Mollen

Molshopen in moestuinen, gazons, sportvelden en bijvoorbeeld pas gezaaide akkers, zijn vaak een reden om de mol te bestrijden. Mollen kunnen namelijk flink wat schade toebrengen. Dit bijna blinde, ondergronds levende zoogdier met de zachte zwarte vacht heeft iets kwetsbaars en aandoenlijks, maar is een harde, ondergrondse werker die de bodem luchtig maakt, draineert en vele schadelijke insecten opruimt.

Helaas wordt hun werk niet door iedereen zo positief gewaardeerd. Door de vele hopen en gangen wordt de graszode beschadigd, worden planten los gewroet en kunnen sportmensen en dieren blessures oplopen. De mol leeft allen in zijn eigen gangenstelsel. Enkel in de paartijd vormen ze paartjes. Doordat hun territoria kunnen overlappen, communiceren mollen met elkaar door middel van geuren en geluiden. Er worden zowel oppervlakkige gangen (de jaaggangen of mollenritten) als dieper gelegen gangen (tot op een diepte van 120 cm) gegraven. Oppervlakkige gangen graaft een mol met een snelheid van 12 tot 15 meter per uur, bij voorkeur in losse, grond waarin ook veel wormen zitten en waar de grondwaterstand niet hoog is.

Extra informatie

Toepassing

Buitenshuis

Merk

Edialux

Wat wilt u bestrijden?

Moltrap mollenklem

Moltrap mollenklem