Perfacs boktor/ houtworm bestrijdingsmiddel 20L

155.50

Op voorraad

Voor 16:00 besteld, morgen in huis 30 dagen bedenktijd

Bestrijd houtworm of boktor direct (80m2) of behandel uw hout preventief (160m2)!

Perfacs houtworm bestrijdingsmiddel is kant en klaar en hoeft dan ook niet verdunt te worden. Met 1 liter Perfacs kan 4m2 worden bestreden en zelf 8m2 preventief worden behandeld. Het product kan zowel met een kwast als drukspuit worden aangebracht.

De behandeling
Voor behandeling dient het hout stof en boormeel vrij te zijn gemaakt en adviseren wij resten verf of beits van het hout te verwijderen zodat het bestrijdingsmiddel goed in het hout kan trekken. Na behandeling is het verstandig de desbetreffende ruimte 48 uur goed te ventileren en zo min mogelijk te betreden.

Product informatie
Kant en klare oplossing (onverdund gebruiken)
1 liter Perfacs voor 4m2 bestrijding en 8m2 preventieve behandeling
Inhoud: 20 Liter ( 4 x 5 Liter )
Werkzame stof: Permathrin 2,0g/l
Toelatingsnummer: NL-0016852-0000
Veiligheidsblad: Link naar veiligheidsblad
Let op: Alleen toegestaan voor gebruik in Nederland. Toch in belgië bestrijden? klik op deze link

Veiligheid
Wij raden aan om altijd goed beschermd te werk te gaan bij het behandelen van boktor en houtworm.

Voor de behandeling kunt u gebruik maken van kwast of druksproeier.

Veilig online betalen: iDEALPayPalAfterPayING HomePayBanktransferBancontactBelfiusKBCGiroPay

Houtworm & Boktor

Houtaantastende insecten zijn grofweg te verdelen in twee groepen te weten “nathoutboorders”, deze richten alleen schade aan in de natuur in reeds door vocht aangetast hout en vormen binnenshuis geen enkel gevaar en “drooghoutboorders”.

Houtworm gedijt het beste op onbehandeld hout. Houtworm herkend u omdat er kleine gaatjes (niet groter dan een millimeter) in hout van meubels of andere voorwerpen zitten. Grotere gaatjes in het hout worden veroorzaakt door boktorren of grote houtkevers. De houtworm zelf is eigenlijk de larve van een houtkever.

Hoe herken ik houtworm

Of er levende larven aanwezig zijn is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen. De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de uitvliegopeningen van de kevers. Wanneer de larve van de houtwormkever uit het eitje komt, begint hij direct aan het hout te knagen. Het is dus de larve die de schade aanricht. Deze larve leeft ± 3 jaar in het hout, om zich daarna in het vroege voorjaar net onder de oppervlakte van het hout te verpoppen. Het houtwormkevertje drukt zich uit de pop door het laatste flinterdunne laagje hout, waarbij de typische ronde gaatjes ontstaan. Eenmaal op het hout aanwezig zoeken de mannetjes en de vrouwtjes elkaar op om te paren. Het vrouwtje legt hierna de eitjes, de kevertjes sterven en de cyclus is rond.

De huisboktor

Voor de huisboktor geldt vrijwel hetzelfde, met dit verschil dat de larve wel tot 12 jaar in het hout kan leven, veel groter van formaat is en dus veel meer schade aanricht. De huisboktor heeft zich gedurende de laatste decennia in ons land ontwikkeld tot één van de schadelijkste houtvernielende insecten. De larven van deze kever, tasten vaak dakbeschot en dikke steunbalken van huizen en schuren aan. De schade kan soms zodanig zijn, dat dikke balken in een aantal jaren nagenoeg geheel worden verpulverd en nieuwbouw de enige optie is die overblijft. Het houtoppervlak is vaak rimpelig door de druk uit de boorgangen op het dunne fineerlaagje, dat nog intact is gebleven. Het boormeel ziet men vaak als cilindrische deeltjes. Bij een actieve aantasting komt dit boormeel uit gangen en gaten omlaag.

De sterk aangetaste houten balken verwijderen, verduurzaamd hout gebruiken of het hout preventief (laten) behandelen met een daarvoor toegelaten insecticide.

De bestrijding:

Verwijder stof en boormeel van de te behandelen plaatsen. Dit is nodig om een optimale opname te garanderen van de vloeistof. Gelakt of geverfd hout eerst kaal halen. Daarna kan het hout in twee lagen nat-in-nat worden behandeld met houtwormdood van Ongedierteproducten.nl.

Extra informatie

Toepassing

Binnenshuis, Buitenshuis

Merk

Perfacs

Wat wilt u bestrijden?